osteopathie

De osteopathie is een regulerende geneeskunde. Deze manuele therapievorm ondersteunt het functioneren van het menselijk lichaam. Alles in het lichaam beweegt van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Bewegingsverlies van structuren kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval, operatie, stress, ziekte, slechte voedingsgewoonten, een bevalling of rondom een geboorte. Herstel van beweeglijkheid leidt tot verbetering van het zelfherstellend vermogen en uiteindelijk tot herstel van functie en evenwicht. Osteopathie is een complementaire geneeswijze. Een osteopaat werkt graag samen met de huisarts, specialist, therapeut of consultatiebureau. Dit betekent dat u, wanneer nodig, wordt terugverwezen naar uw huisarts voor eventuele uitsluiting of behandeling van ziekteprocessen.

Osteopathie maakt gebruik van een uitgebreide kennis van o.a. anatomie, fysiologie en pathologie om zo tot een mogelijk verklaringsmodel te komen voor uw klachten.
Grondlegger van de osteopathie is Andrew Taylor Still, een Amerikaanse arts. Meer dan honderd jaar geleden reageerde hij op de symptomatische behandeling van de toenmalige geneeskunde. Door middel van uitgebreide anatomische studies kwam hij tot de ontdekking hoe het bindweefsel de samenhang tussen alle structuren in het lichaam waarborgt. Hij ontdekte zo hoe bewegingsverlies in de ene structuur tot klachten kon leiden in een andere structuur. Sindsdien is de osteopathie verder ontwikkeld en onderbouwd.

In 1966 is osteopathie in de Verenigde Staten wettelijk gelijkgesteld met de reguliere geneeskunde. Via Engeland en Frankrijk is de osteopathie bekend geworden in Europa. De belangstelling voor osteopathie neemt toe in een enorm tempo.

 

Osteopathie - Evenwicht   Gezondheidscentrum de PYRAMIDE - de Weerdt 5 - 3891BL Zeewolde - 036-522 2465 - info@osteopathie-evenwicht.nl
topbeeld
ga naar de startpagina