werkwijze

Wanneer u een afspraak maakt wordt u gevraagd een intakeformulier in te vullen met vragen over uw huidige klachten, uw medische geschiedenis en uw gezondheid. Dit formulier kunt u thuis invullen.
Deze vragenlijst wordt tijdens het eerste consult met u doorgenomen, zodat een goed totaalbeeld van u als patiënt wordt verkregen. Vervolgens wordt een uitgebreid osteopathisch onderzoek verricht om te bepalen welke structuren in uw lichaam een verminderde beweeglijkheid hebben. Deze worden behandeld en de resultaten van het onderzoek worden met u doorgenomen. De behandeling duurt ongeveer een uur.

De reactie op een osteopathische behandeling is bij iedereen verschillend. In het begin kan dit gepaard gaan met toename of afname van de klachten. Ook kunnen na een behandeling vermoeidheid, hoofdpijn of emotionele klachten ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel, dat aangeeft dat uw lichaam reageert op de behandeling en op zoek is naar een nieuw evenwicht.

Na twee tot acht weken kan een vervolgbehandeling plaatsvinden. De tijd tussen de behandelingen wordt individueel bepaald. Over het algemeen is na vier behandelingen de klacht naar tevredenheid behandeld.

Vergoeding:
voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van een huisarts nodig en vrijwel alle verzekeringen vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk.
Indien u minder dan drie werkdagen van te voren afzegt, dan wordt de voor u gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

Osteopathie - Evenwicht   Gezondheidscentrum de PYRAMIDE - de Weerdt 5 - 3891BL Zeewolde - 036-522 2465 - info@osteopathie-evenwicht.nl
topbeeld
ga naar de startpagina